Programma

3 & 4 oktober 2023

Hieronder vindt u de hoofdlijnen van het geheel vernieuwde programma
op dinsdag 3 oktober en woensdag 4 oktober.

Dinsdag 3 oktober

10.30 – 11.30
INLOOP EN REGISTRATIE IPO JAARCONGRES

Ontvangst deelnemers IPO Jaarcongres in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

11.30 – 13.00
IPO JAARCONGRES 2023

De opgaven waar we in Nederland voor staan zijn groot en divers. In nauwe samenwerking met het rijk en de andere overheden werken provincies onder andere aan het landelijk gebied, aan klimaat & energie en wonen & bereikbaarheid. De nieuwe Staten in de twaalf provincies zijn sinds het voorjaar aan de slag, de nieuwe colleges van Gedeputeerde Staten zijn (tegen die tijd) allemaal geïnstalleerd en ook volop aan de slag. Aan de slag met het realiseren van doelen om Nederland – voor onze inwoners – sterk en gezond te houden. Aan de slag is daarom ook thema van het IPO Jaarcongres

Cesar Zuiderwijk opent het congres op spectaculaire wijze. Gespreksleider Jeroen Smit gaat in gesprek met onder andere IPO-voorzitter Jaap Smit én daarna met u ‘aan de slag’!

Na een visueel intermezzo gaan we in gesprek. We hebben een boeiende inleiding van Rudy van Belkom in petto. Hij plaatst de verkiezingen in een hedendaagse (digitaal) perspectief.

Reflecties hierop komen van Commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma, Huri Sahin burgemeester van Rijswijk.  Aangevuld met de interessante opvattingen van Marleen de Rooy, parlementair verslaggever van de NOS. De wetenschappelijke inzichten voor de grote opgaven op het gebied van democratisering en de transities in de publieke sector komen van Caspar van den Berg. Hij is decaan van de Campus Fryslân, bijzonder hoogleraar transities in de publieke sector aan de Universiteit Leiden en hij is daarnaast ook nog senator.

Het boeiende gesprek staat onder leiding van de zeer ervaren en bekende onderzoeksjournalist Jeroen Smit.

13.00 – 14.00
LUNCH

Na afloop van het plenaire gedeelte is het tijd voor de netwerklunch.

14.00 – 15.00
VERVOLG PROGRAMMA

Voor het vervolg van het programma verplaatsen we ons naar het provinciehuis van Zuid-Holland.

U heeft even (vrije) tijd om in te checken in uw hotel, een belletje te doen of uw mails door te nemen en te beantwoorden én rustig naar het provinciehuis te wandelen.

14.15 – 15.15
ALGEMENE LEDENVERGADERING StatenlidNu

Let op: deze vergadering is verplaatst van 4 oktober naar 3 oktober!

Bij de Algemene Ledenvergadering Statenlidnu zijn er drie bijzondere gasten van de belangrijkste adviesraden die voor Provinciale Staten relevant zijn: commissaris van de Koning dhr. Polman, voorzitter Raad voor het Openbaar Bestuur; Dhr. Van der Steen, raadslid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving; Dhr. Poppe, Raadslid van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur. Wat kunt u als Statenlid met de adviezen van de adviesraden? Wat betekenen deze voor uw rol in Provinciale Staten en hoe kunt u ze betrekken bij uw kaderstellende rol? Tijdens dit interactieve onderdeel neemt Statenlidnu u mee en gaan we in gesprek met de vertegenwoordigers van de verschillende adviesraden om antwoord te krijgen op deze vragen.

(separate aanmelding vereist, via onderstaande link)

AANMELDEN

15.00 – 18.15
IPO FESTIVAL

Een informatie-, doe- en beleeffestival met ons thema ‘Aan de slag’. Zowel op inhoudelijk gebied, maar ook sportief en creatief!

U bent vanaf 15.00 uur welkom op Het Plein (2e etage) van het provinciehuis. Hier kunt u tussen 15.30 uur – 18.15 uur ter plekke uw keuze(s) maken uit een divers en aantrekkelijk aanbod van kennissessies, ontmoetingen, speeddates, workshops, rondleidingen, etc..

Nieuwsgierig? Klik hier!

18.15 – 19.00
INLOOP EN REGISTRATIE SOCIALE AVOND

Ontvangst deelnemers Sociale Avond in de Evenementenhal van het provinciehuis.

19.00 – 22.00
SOCIALE AVOND

Tijdens het diner kunt u netwerken met uw collega Statenleden en leden Gedeputeerde Staten.

22.00
EINDE SOCIALE AVOND

Hierna vindt de traditionele Brabantse nazit plaats.

Woensdag 4 oktober

09.00 – 14.30
ALGEMENE VERGADERINGEN

09.00 – 10.00 Vooroverleg Algemene Vergadering (AV)
09.30 – 12.00 IPO Bestuur
13.00 – 14.30 Algemene Vergadering (AV)

09.00 – 14.30
AAN DE SLAG IN ZUID-HOLLAND

Op woensdag 4 oktober hebben we een boeiend programma in Zuid-Holland samengesteld. U bezoekt interessante locaties, leert over de opgaven, wordt geïnspireerd door vernieuwende concepten. Klik hier voor de diverse keuzemogelijkheden zoals de werkbezoeken in provincie Zuid-Holland, rondleiding in de Tweede Kamer, rondleiding in het provinciehuis, binnenstadrondvaart door de grachten van Den Haag, etc..

12.00 – 13.00
LUNCH

Als u zich heeft opgegeven voor de lunch dan kunt u de informatie hierover vinden in uw bevestigingse-mail.