Locaties

In 2024 is het IPO Jaarcongres in Amersfoort. Amersfoort is recent verkozen tot mooiste stad van Europa. Nu wil het toeval dat we ook één van de mooiste plekken van Amersfoort voor het IPO Jaarcongres hebben vastgelegd.

Prodentfabriek

Prodentfabriek
Oude Fabrieksstraat 20
3812 NR Amersfoort

De Prodentfabriek stond sinds 5 juli 2012 leeg. In december 2012 werd overeenstemming bereikt over de aankoop van de Prodentfabriek door een belegger en ontwikkelaar. Begin mei 2013 was de overname een feit. De Prodentfabriek vormde vervolgens het startpunt van het het ontwikkelproject De Nieuwe Stad. Een innovatieve microstad waar betrokken ondernemers elkaar versterken en waar slimme ideeën en samenwerkingen ontstaan.

Parkeren kan bij parkeergarage Eemplein in Amersfoort.

De Mariënhof

De Mariënhof
Kleine Haag 2
3811 HE Amersfoort

Als de muren van ons stadsklooster konden spreken zouden hun verhalen u meenemen naar lang vervlogen tijden. De eerste stenen van het klooster werden ruim 500 jaar geleden gelegd en sindsdien heeft het pand vele functies gediend. Momenteel voegen de huidige pandbewaarders een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke geschiedenis van dit Rijksmonument.

St. Joriskerk

St. Joriskerk
Hof 1
3811 CJ Amersfoort

De Sint-Joriskerk is het oudste rijksmonument van de stad Amersfoort. De kerk is op initiatief van de bisschoppen van Utrecht in de elfde eeuw gebouwd als hofkapel. De romaanse bakstenen toren van de Sint-Joriskerk is overgebleven als oudste deel van de Sint-Joriskerk en stamt uit ca. 1200. De toren is eind 15e eeuw verhoogd met een gotische klokkenverdieping en staat vanaf dan IN de kerk.