06

GEZOND OUDER WORDEN: HOE DOEN WE DAT?

Door Provincie Groningen Tijd 02-10-19 - 11:30 Locatie ERIBA

s

Deze workshop wordt georganiseerde door de provincie Groningen en provincie Overijssel.

In Noord-Nederland werken we hard aan een regio waarin we samen met ondernemers, onderwijsinstellingen, de overheid en vele anderen een omgeving creëren waar inwoners lang, gezond en gelukkig kunnen leven.  Op zoek naar nieuwe oplossingen bezoeken we het European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA), waar toponderzoekers ontdekken welke mechanismen ten grondslag liggen aan veroudering.

In deze inspirerende omgeving gaat de eerste spreker met het publiek in gesprek over de veranderingen in de zorg. Welke trends en ontwikkelingen zien we en wat betekent dat? Welke verschillen zien we binnen en tussen bevolkingsgroepen? En hoe verminderen we de stijgende kosten voor onze gezondheidszorg?

De tweede spreker neemt ons mee in het nationale perspectief en hoe we daar vanuit de provincie aan kunnen bijdragen. Vervolgens gaan we in gesprek hoe de regio’s, vanuit het IPO gecoördineerd door Overijssel, hun bijdrage hebben geleverd aan het tot stand komen van missiegedreven innovatiebeleid voor gezondheid en zorg en hoe de regio’s belangrijk zijn bij te tot stand komen van innovaties die een oplossing kunnen bieden aan de uitdagingen die wij zien.

Nieuwe lijst