08

FOTONICA; DE SLEUTEL NAAR NIEUWE TECHNOLOGIEËN?

Door Provincie Noord-Brabant Tijd 02-10-19 - 11:30 Locatie Korenbeurszaal Provin

chipnoordbrabantklein

Fotonica is benoemd tot sleuteltechnologie. Maar wat betekent dat en wat kan je ermee? En wat weten we over de techniek, het productieproces en de toepassing? Hoe ziet de wereld rondom deze sleuteltechnologie er uit? Wie zijn de spelers, zowel overheid en bedrijfsleven, en welke rol spelen ze en waarom?  

Er is een ingewikkeld speelveld waar veel geld en kennis in om gaat en waar Publiek Private Samenwerking (PhotonDelta) een belangrijk onderdeel van is. Samenwerking tussen bedrijven, overheden op verschillende niveaus’ (ROM’s, provincies, Rijksoverheid), kennisinstellingen (Technische universiteiten, TNO, Frauenhofer) vormen de kern van deze samenwerking en maken de ontwikkeling van geïntegreerde Fotonica mogelijk.

Maar is deze vorm van samenwerken (PPS) een schoolvoorbeeld voor het ondersteunen en verdere ontwikkeling van nieuwe technieken? Welke rol spelen de ROM’s (Overijssel, Gelderland, Brabant) en waarom zou de overheid moeten investeren in dit soort nieuwe sleutel technologieën die als veelbelovend omschreven worden?

In deze workshop wordt uitleg gegeven over de techniek, het productieproces en de toepassingsgebieden van geïntegreerde Fotonica. Hoe maak je het en wat zijn de werkingsprincipes? Maar we gaan het ook hebben over het Unique Selling Point én het verdienmodel. En natuurlijk over de status van de ontwikkeling op dit moment en wat kan dit voor ‘ons’ in Nederland betekenen!

Nieuwe lijst