13

DIGITALE ECONOMIE KANS VOOR DE REGIO

Door Provincie Zuid-Holland Tijd 12-10-18 - 11:30 Locatie DOT Dome Cinema

dot

Deze workshop wordt georganiseerd door de provincies Zuid-Holland en Groningen.

De invloed van ICT op ons dagelijks leven is groot en wordt alleen maar groter. Er is sprake van een digitale revolutie. Deze revolutie zal wereldwijd invloed hebben op onze arbeidsproductiviteit, economie, onderwijs, landbouw, vervoer. Een ontwikkeling waar iedereen mee te maken krijgt, zo ook de provincies. Digitalisering kan het realiseren van de doelstellingen van de provincie versnellen.

Digitalisering heeft een grote impact op de regionale economie. Door het gebruik van ICT zijn processen efficiënter geworden en zijn er nieuwe businessmodellen gekomen in bijna alle economische sectoren. Veel gemeentes en regio’s zijn aan het experimenteren met digitaliseringstoepassingen in de openbare ruimte. De rol van de provincie hierbij is het verbinden van deze initiatieven om zo een betrouwbare partner te zijn voor de markt. Daarnaast is opschaling ook nodig om globaal een goede concurrentiepositie te behouden. 

De provincies Zuid-Holland en Groningen hebben allebei een strategie opgesteld om deze digitale transitie vorm te geven. In een interactieve sessie bespreken wij de uitgangspunten en randvoorwaarden en de rol die we daar als provincies in kunnen oppakken.

Locatie: DOT Dome Cinema is het enige fulldome 3D-koepeltheater in Nederland en één van de slechts twintig 3D-koepeltheater in de hele wereld.

Nieuwe lijst