SPREKERS

We bieden u een interessant programma met diverse sprekers:

sprekers op homepage

Philipp Blom

Philipp Blom

Dr. Philipp Blom heeft in juni van dit jaar een eredoctoraat van de Rijksuniversiteit Groningen gekregen. De Duitse historicus, filosoof en schrijver mengt zich graag in het debat over klimaatverandering, automatisering en ongelijkheid. Blom is een zeer interessante spreker, met opvattingen die niet alleen belangwekkend zijn, maar ook confronterend en vernieuwend!

MEER OVER DEZE SPREKER
Kajsa Ollongren

Kajsa Ollongren

Kajsa Ollongren begon haar loopbaan bij het ministerie van Economische Zaken. In 2001 wordt zij daar directeur Europese Integratie en in 2005 tevens plaatsvervangend directeur-generaal Economische Politiek. In 2007 wordt Ollongren plaatsvervangend secretaris-generaal op het ministerie van Algemene Zaken en in 2011 secretaris-generaal. In 2014 wordt Ollongren locoburgemeester en wethouder voor D66 in Amsterdam, met de portefeuilles Economie, Lucht- en Zeehaven, Monumenten, Kunst en Cultuur, Lokale Media, Deelnemingen en Stadsdeel Centrum.

Op 26 oktober 2017 is Kajsa Ollongren benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, tevens viceminister-president van het kabinet-Rutte III.

Foto: Arenda Oomen

MEER OVER DEZE SPREKER
Janine Abbring

Janine Abbring

Janine Abbring is programmamaker, tekstschrijver en presentator. Haar opdrachtgevers zijn zowel omroepen als (non)profitorganisaties.

Momenteel is ze eindredacteur voor de satirische talkshow Zondag met Lubach(in 2016 bekroond met een Zilveren Nipkowschijf en in 2017 met de Televizierring) en presenteert ze het VPRO-interviewprogramma ZomergastenVoor het Zomergasten-interview met burgemeester Eberhard van der Laan ontving ze de Sonja Barend -Award voor het beste interview van het jaar.

Eerder werkte ze als presentator van het duurzame radio- en televisieprogramma Vroege Vogels en was ze Jakhals bij De Wereld Draait Door.

Foto: Marloes Bosch

MEER OVER DEZE SPREKER
Theo Bovens

Theo Bovens

Theo Bovens is, als Commissaris van de Koning/Gouverneur in de provincie Limburg, voorzitter van de gezamenlijke provincies, het Interprovinciaal Overleg. Hij is tevens lid van het Europees Comité van de Regio’s in Brussel.

Theo Bovens was van 1994 tot 2003 wethouder sociale- en economische zaken en locoburgemeester in Maastricht. In 2003 werd hij eerst vicevoorzitter en in 2005 voorzitter van het college van bestuur van de Open Universiteit. Hij was kroonlid en lid van het dagelijks bestuur van de Sociaal-Economische Raad (SER). Hij vervult een aantal nevenfuncties die een relatie hebben met het openbaar bestuur.

MEER OVER DEZE SPREKER
René Paas

René Paas

René Paas is sinds 2016 commissaris van de Koning in Groningen. Hij is een ervaren bestuurder met een grote betrokkenheid bij het publieke domein en bij de mensen die daarvan afhankelijk zijn. Hij was in de afgelopen decennia actief op veel terreinen in het openbaar bestuur en als bestuurder en toezichthouder bij een groot aantal maatschappelijke organisaties.

Paas studeerde rechten en bestuurswetenschappen in Groningen.In 1990, hij was nog student, werd hij lid van de gemeenteraad.Later werd hij fractievoorzitter, weer later wethouder. Dat bleef hij bijna negen jaar.

In 2005 vertrok hij naar Utrecht om voorzitter van het CNV te worden. In die hoedanigheid en later als voorzitter van Divosa was hij elf jaar prominent aanwezig in de wereld van werk en inkomen.Maar Groningen bleek onweerstaanbaar… 

MEER OVER DEZE SPREKER